Dag 1 vertrek. - Reisverslag uit Ruhpolding, Duitsland van Kim Wensveen - WaarBenJij.nu Dag 1 vertrek. - Reisverslag uit Ruhpolding, Duitsland van Kim Wensveen - WaarBenJij.nu

Dag 1 vertrek.

Door: Kimwensveen

Blijf op de hoogte en volg Kim

10 December 2011 | Duitsland, Ruhpolding

Vrijdag 9 dec. 11
De dag is eindelijk aangebroken, in de trein richting München. Al mijn spullen zijn al gepakt, en we rijden naar Utrecht Centraal. Samen met Dian, Danique, Joy en mijn vader.
Mijn trein arriveert om 20:59, en iedereen helpt mee met mijn spullen en mijn slaap-cabine op te zoeken. Nog geen 5 minuten later, begint de trein al te rijden!!!! Terwijl mijn gezelschap nog aan het helpen was met mijn spullen. Wat een stunt, maar wel chaotisch. Helaas konden ze niet meer uitstappen, moesten we met zijn alle richting Arnhem zodat ze daar vervolgens uit konden stappen.
Het was wel heel gezellig, en wat hebben we gelachen in de trein.

Het is nu 22:30, gelukkig ben ik niet alleen, want ja ik moest en zou Nederlanders opzoeken in deze trein. In mijn slaap-cabine zit nog een Nederlandse jongen, en gaat ski-les geven in Oostenrijk. Wel leuk om zijn verhalen aan te horen. Ik zit nu met een groepje in een soort hal tussen 2 rijtuigen in. Ze zijn volgens mij wel een beetje dronken, maarja lekker laten gaan die lui. Ik lach wel mee. Ze kunnen gek genoeg wel mega goed Duits! En ik zit daar maar met mijn 4 jaar Duits ervaring. Pff er is wel een oudere Nederlandse man bij, die zwaar irritant is. Heel de tijd dat gedoe over Duitse klanken en dialecten. Ik denk maar zo; ik ga daar gewoon heen en laat het maar op me af komen.

Best raar ik besef het nog niet echt, dat ik nu echt in de trein richting München zit! En gewoon 5 maanden weg ga. 0 ervaring op het gebied van op mezelf zijn, en een eigen huisje hebben. Ik hoop echt dat mijn Duits spreken en luisteren veel beter wordt. Ik ga nu maar even mee praten met dit ‘groupie’, krijg nu namelijk een drankje aangeboden en die sla ik natuurlijk niet af!

23:58, ga maar eens mijn bedje opzoeken, wordt anders wel erg gezellig!!! Wel raar dit, lijkt een beetje een gevangenis bed, met 6 mensen in een cabine. Gatver, al dat condens. Nou ja, tot morgen liebe leute!
Dikke kus